Ετικέτες

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ζύμη για Πίτσα

Υλικά για τη Ζύμη:

  • 1 φακελάκι ξηρή μαγία
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι γάλα ( σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι 
  • αλεύρι για όλες της χρήσεις ( η ποσότητα αλευριού που θα χρειαστούμε θα την υπολογίσουμε με το μάτι όπως λένε και οι μαμάδες μας )     
Για τη γέμιση της Πίτσας μπορούμε να προσθέσουμε ότι υλικά μας αρέσουν...εγώ επειδή δεν τρώω κρέας επιλέγω να βάλω λαχανικά φρέσκα π.χ: μανιτάρια φρέσκα, πιπεριές πολύχρωμες, ντομάτα σε ροδέλες εκτός από τη σάλτσα που βάζουμε στη βάση της πίτσας οδηγίες για τη σάλτσα θα σας δώσω παρακάτω, επίσης μπορούμε να βάλουμε και τυρί εγώ προτιμώ εκτός απο τυριά που λιώνουν και είναι κατάλληλα για πίτσα (γκούντα,  ένταμ, μοτσαρέλα )  προσθέτω και φέτα έτσι για να την κάνουμε πιο ΕΛΛΗΝΙΚΗ.  Επίσης χρησιμοποιούμε και μπαχαρικά ανάλογα τι μας αρέσει καθώς επίσης και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Οδηγίες για τη σάλτσα: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φρέσκια ντομάτα αν και εφόσον είναι ο καιρός της αλλιώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σάλτσα σε κονσέρβα εγώ για ευκολία δεν την βράζω αδειάζω τη σάλτσα σε ένα μπολ προσθέτω όλα τα μπαχαρικά της αρεσκείας μου ελαιόλαδο ανακατεύω και έπειτα  τη βάζω στη βάση της ζύμης και στη συνέχεια προσθέτω όλα τα λαχανικά!!!!
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά περίπου!!!!!
Tips: η ποσότητα της ζύμης που θα έχουμε είναι αρκετή για 2 ταψάκια!!!!
Καλή Επιτυχία!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου